SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
YMLI video a sezóna 2013

YMLI video a sezóna 2013

YMLI pro sezónu 2013 představuje video a portfolio

Vloženo: 04.10.2012
Ymli vznikl jako sen skupiny jezdců, kteří svou energií a přístupem inspirují další freeskiery, pro které je sníh ta největší životní droga. Díky tomuto přístupu a shodě šťastných okolností se dostáváme až do stádia, kdy Ymli představuje kompletní freeski portfolio.



Projekt trvá již více než 4 roky, během kterých se tým zaměřoval hlavně na vývoj a specifikaci daných modelů. Ymli si jako partnera pro výrobu lyží vybral českou firmu Sporten, která má více než 100 letou tradici s výrobou lyží. Málokdo ví o kvalitách této české firmy, která je schopná pokrýt všechny výrobní postupy a technologie. Jedním z důkazu může být výroba lyží pro značky jako je Rossignoll či Zag. Díky společnému projektu se tak Ymli dostává  k nejmodernějším technologiím, jako jsou nano povrchy apod. Portfolio značky se zaměřuje především na freeridové a na tzv. All mountain modely s šířkami od 100mm pod botou. Parkový model Myth je prozatím v nabídce osamocen, ale už těď můžeme prozradit, že na dalších modelech se v současnosti pracuje. I to je jeden z důvodů, proč Ymli do svého Freeski týmu bude zařazovat především freestylery.

V současné době se Ymli připravuje na nadcházející sezónu a pracuje na novém portfoliu, které bude představeno na ISPU 2014.


Před nadcházející zimou jsme si pro vás připravili, menší „videjko“ z uplynulých dvou sezon.  Ještě předtím, než si samotné video pustíte, popřípadě už pro ty, co si video pustili, bych zde rád popsal, jak takové video vznikalo. Neboť filmováni freeridu v případě, kdy zrovna nasype 30cm čerstvého pudru, je někdy i o zahození veškerého filmařského vybavení a sjeti dane lajny místo ridera, kterého ve skutečnosti máte točit. Samozřejmě platí pro ridery točící ridery a ne pro oddané filmaře, které mimochodem v tomto filmečku nenajdete.

Natačení probíhalo v lokalitách Slovinska, Rakouska a Slovenska. A jestli si dobře pamatujete tak sněhové podmínky nebyly zas tak špatné. I při dostatku sněhu stále nemáte vyhráno. Světelné podmínky musí klapnout, lajna musí byt nedotčena, kamera ready a v neposlední řadě ridera, který musí zajet danou lajnu pokud možno čistě, jinak se daný koloběh opakuje. Na konci dne, kdy už máte vice jak 1 hodinu záznamu a z toho 1min použitelnou – máte vyhráno. Při filmování freeridu je zapotřebí ještě jedna důležitá věc a to „kameraman rider“, který je schopen se do daných podmínek dostat a natočit daný záznam pokud možno na první pokus. Když tohle všechno skloubíte do kupy a nakonec trochu prostříháte, vznikne video, u kterého jste možná zažili krušné chvilky ale také vzpomínky, které nabídnou jiný pohled na danou situaci, než jsou fotky.

 
 

  Veškeré další informace můžete najít na www.ymli.cz   nebo na našem facebooku Ymli skis .  VIDEO ZDE 


 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS