SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Pustevenské setkání

Pustevenské setkání

aneb, když se powderline sejde na Pustkách

Vloženo: 07.12.2010

Tak nám konečně napadlo i v Beskydech. A to je znamení pro lokální riders vyrazit do lesů. Náhoda tomu chtěla a na Pustevnách v Beskydech se sešlo hned několik lidí spřízněných s powderline.cz a z toho je tento pohodový článek. Takže se mrkněte na fotky a doufám, že se Vám bude článek líbít.

Foto: Tom Nováček, Rider: Adis
Foto: Tom Nováček, Rider: Simča

Silné sněžení v průběhu týdne vyprovokovalo freeridové nadšence k prvnímu výjezdu na domovské Pustevny v sobotu 4.12.! Sněhové podmínky slibovaly prašanové zážitky na travnatém podkladu, což se nakonec i potvrdilo. K prvnímu powderu se nakonec přidalo i parádní počasí, které zahnalo chmury z rozbitých lyží, snowboardů i částí těl.

Bus v 8:15 z Rožnova jsem čekal narvaný až po střechu. Kupodivu se nás na nádraží shází jen pár, většinou běžkaři, několik lyžařů a partička snowboardistů. Řidič bez problémů zvládá nástrahy zimní cesty, a proto jsme okolo deváté na Pustevnách. Rozhodujeme se, kudy pojedeme první jízdu a bukáč zavrhujeme hned na začátku z důvodu nedostatku sněhu. Po chvíli přijíždějí autem Mára Wrzecký se Simonou Kučovou a můžeme vyrazit!

Prvních pár jízd valíme po staré sjezdovce s dojezdem k lanovce. Sněhu na louce tak akorát, zato v lese nic moc. Na stanici lanovky potkáváme Gazmana s Komančem, kteří nám později v průběhu dne dokazují, že v bukáči je sněhu dostatek. Práší se za nimi nádherně a jejich představení, které sledujeme z lanovky, nás přesvědčuje o tom, že nezkusit les by byla chyba dne!

Počáteční problémy s hustým lesním podrostem jsou brzy zapomenuty a my si užíváme domácí woodoo freeride! Pravda, podklad není úplně z nejlepších, takže trávu, kameny a pařezy potkáváme skluznicí v každé zatáčce… Ale prašan je prašan!!

V závěru dne se naše parta rozděluje. Snowboardisti vyráží na Radhošť a na následný sjezd „pod drátama“ na Dolní Bečvu a my ostatní volíme dopravu z Pusteven do RpR v luxusní káře typu Karosa. Tato sobota byla mimořádně vyvedená, prášili jsme statečně, sluníčko svítilo, no a rozbité vybavení zalepila euforie z první pořádné prašanové jízdy!
 
Autor: Tom Nováček
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS