SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Jasná Adrenalin 2011 - FWTQ

Jasná Adrenalin 2011 - FWTQ

3* závod FWTQ v Jasné, SK tentokrát v polovině ledna.

Vloženo: 25.01.2011
Možná už někdy v předchozích článcích jste se mohli dočíst o různorodém bodování těchto závodů. Jasna Adrenalin si získal poměrně ceněnou hodnotu 3 hvězdiček. Tyto hvězdičky vždy naznačují bohatou účast jezdců z různých koutů světa a samotná výsledková listina tomu také napovídala




Mnozí z Vás víte, že letošní sezóna co se sněhových podmínek týče, není zrovna nejlepší. Tento jev také postihl i středisko Jasná.  Závod do poslední chvíle komplikoval nedostatek sněhu a v podstatě v den začátku i špatné počasí. Z tohoto důvodu byly první dva dny odloženy. Sobota byla v podstatě posledním dnem, kdy se závod mohl odstartovat.  To se taky podařilo a obloha byla nad hranicí cca 1400m bez mraků. Podmínky však byly téměř nezměněné a na ledový podklad závodní stěny napadlo cca 10 čísel sněhu, který byl navíc místy vyfoukaný. Toto byl také důvod ke zrušení kvalifikačních jízd a jela se pouze jedna jízda v celém závodě. 

Proto organizátor závodu Matěj Hulej dal všem jezdcům v den závodu možnost si celou trať nanečisto jednou projet. Pro tento krok se rozhodl právě z bezpečnostního hlediska i přesto, že tento pokyn v pravidlech FWT není.

Závody se jely v tomto pořadí ženy ski, ženy snb, muži ski, muži snb, výsledkovou listinu si můžete přečíst v rychlých zprávách. Podle mých informací bylo do závodu přihlášeno cca 170 jezdců a právě sněhové podmínky se podepsaly na skutečném počtu riderů.

K samotným jízdám všech zúčastněných bych dodal, že i přesto, že si každý mohl sjet trať nanečisto, byla patrná zvýšená opatrnost při jízdě každého jezdce. Objektivně složitost výběru liny ostatních nemůžu popsat, ale co se týče mého výběru, tak při prvním styku s podkladem jsem byl docela překvapen, že se na tomto podkladu nekoušou čerstvě nabroušené hrany, které jsme si všichni mohli nechat nabrousit jen za náklady a to 5Euro. Myslím, že ve chvíli, kdy se člověk pustil do žlebíku bylo nejdůležitější, aby nespadl a dostal se alespoň pod druhou polovinu závodní stěny. Tam už nebyl adreanlín takový jak na začátku, zato na druhou stranu se projevila nemoc, kterou sem chytl asi od Mr. Davida Knybla, který jel taky s marodkou. V druhé části kopce jsem se pouštěl myslím si poměrné úzkým žlebíkem se záměrem to ještě někam namířit na nějaký skok. No a tady nastala klasická situace, která už by mě vlastně neměla ani překvapit,  vypla mi lyže. Tímto končí moje účast na Jasna Adrenalín 2011.

Na co bych neměl zapomenout  jsou akce, které dodávají  Jasné další rozměr, party na Kamence a následně v nově postavené stodole Hapy End kousek od nástupní stanice Bielá Půť… Takže ať už to je jakkoli, Jasná má své kouzlo i přes občasné problémy s počasím. Všem zúčastněným jezdcům, fotografům a organizátorům gratuluji a zraněným přeji brzké uzdravení. Budeme se těšit na další ročník Jasna Adrenalin 2012!


Text: Lukáš Niemczyk (Buko)


Další fotky od Wlada na : 3limits.sk
Oficiální stránky závodu: adrenalin.freeride.sk/
Výsledky závodu: ZDE
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS