SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Hochkar

Hochkar

šponi útočí

Vloženo: 01.03.2015
Vyrazili jsme s partou na Hochkar. Jak to dopadlo? To si můžete přečíst a omrknout v galerce, kterou pro Vás nafotil a zajezdil Tomáš Zelinka, nalítal Robin Ševčík no a moje maličkost (Zeldy) se Zuzou to celé jen tak očumovala a sem tam jsem taky přidal ruce k dílu.
Rider: Robin Ševčík, Foto: Tomáš Zelinka
Rider: Robin Ševčík, Foto: Tomáš Zelinka
Rider: Robin Ševčík, Foto: Tomáš Zelinka

Při výběru střediska na freeride nás do minulého týdne zatím nenapadl Hochkar. Rád bych tady nejprve zmínil pár parametrů tohoto resortu. Lanovky střediska Vás vezmou až do výšky 1808m na jeho nejvyšší vrchol, Hochkar, který je zároveň nejvyšším vrcholem Göstlingských Alp. Tyto se nacházejí na dolnorakousko - štýrské hranici. My jsme vyrazili z Brna a 310 km dlouhá cesta nám trvala něco málo přes tři hodiny. Takže celkem pohoda. Je zde celkem 5 čtyřsedačkových lanovek, 1 dvousedačková lanovka, 2 vleky, 1 cvičný vlek, snowpark, dětský lyžařský svět, 3,3 km lehkých, 10 km středně těžkých a 4,5 km obtížných sjezdovek.

S bráchou jsme celý týden řešili, jestli se vydat na Jasná adrenalin a nebo na zmiňovaný Hochkar. Jasná by byla spíše otázkou několika piv a boroviček a jak všichni víme, počasí na Chopku je nevyzpytatelné. Tak jasně, vsadili jsme na jistotu prašanu i modré oblohy. Robin Ševčík byl stejného názoru no tak nezbývalo nic jiného než sbalit cajky a vyrazit do roboty ve složení Tomáš, Robin, Zuzka a Zeldy.

Příjezd na místo nás hodně potěšil, azuro a prach. Vybalili jsme vercajk a hned sedli na postarší dvousedačku, kterou jsme vyjeli přímo na vrchol Hochkar. Zde potkáte asi největší freeride zone, která ve středisku je. V celém údolí, kterým lanovka vede, je pár pěkných skalnatých lajn, ve kterých se dá i něco skočit. Důkazem freeridového potenciálu je i letošní zastávka seriálu FWQ, který se na místních svazích jel.

No a tak jsme jezdili, něco málo fotili, no prostě pohoda. Výsledek je k vidění v galerce ZDE. K odpoledni jsme se vydali na menší průzkum celého resortu. Brali jsme to pěkně popořadě a tak jsme jeli na vrchol Vorgipfel, Häsing a na konec kotvou na Leckerplan. Zajímavé jsou pláně mezi vrcholy Vorgipfel a Häsing. Nic méně spíš pro začátečníky. Tím pádem je vše rozbité během několika málo dní po sněžení. Šponi útočí ze všech stran.

Co se týče ubytování tak jsme volili soukromé ubytko v nedaleké vesnici Palfau. Je to pár kilometrů a penzionů je tam víc než dost. Na závěr bych hodnotil Hochkar jako středisko, do kterého jet ihned po sněžení a maximálně na tři až čtyři dny. Robotu na více dní tam asi nenajdete a všudypřítomní šponi rozbijou vše, kde nejsou skály.


Galerie Zde

Autor: Jirka Zelinka, Foto: Tomáš Zelinka








 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS