SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Arlberg powder

Arlberg powder

a zpátky do roboty....

Vloženo: 29.02.2016
Letošní začátek ani průběh zimy nám moc nepřeje, proto je letos každý powder day jedinečný. Takže sme nelenili a vyrazili pořádně prozkoumat rakouský Arlberg. Jak se dařilo se můžete podívat v galerii a přešít v krátkém článku.

Foto: Tomáš Zelinka, Rider: Radek Blažek

Jako každý rok bylo čekaní na první powder opravdu nekonečné. Příroda díky lidským vlivům už neví kudy kam a tak první tripy letošní zimy,  byly jen za tvrdým firmem a sjezdovkami. Po nekonečném čekání a kontrolách kamer a počasí,   konečně vyrážíme směr Landek. Fronty posledních zim chodí výlučně ze západu, a tak nejbližší rakouská střediska Arlberg byly náš cíl. 

Cesta ubíhá podle představ a posledních 200 km na sněhu v nás budilo velké naděje. Ranní příjezd do neznámého střediska Lech v totální sypačce nebyl nejjednoduchší, ale atmosféra prvního " powder day" sezóny byla na místě. 

Následný návrat do úbytka v Landeku probíhal bez problému i bez řetězů, které byly elektronicky značeny před každou zatáčkou.

Něchtel bych se nijak zvlášť rozepisovat o dalších dnech, protože to byly pořádné dny tvrdé práce s "1m nového prachu" :). Dáváme střediska jako:  Sonnenkop and St. Anton jsou to opravdu poctivé dny ježdění bez pauzy na oběd.


Předposlední parta nás dnes opouští, kvůli rozvoji světové a hlavně české ekonomiky a my si v klidu dáváme poslední den, který nezklamal. Po neúspěšném hledání lesů ve středisku "Wurz", se přesouváme zpět do Lechu, kde se objevuje celý kopec jen pro nás.


Galerka ZDE


Autor: Martin Knybel





 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS