SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
HonkyTonk freeski/snb závody

HonkyTonk freeski/snb závody

Vloženo: 18.03.2012

Většinou o freestyle akcích moc nepíšeme a pro jednou udělám výjimku, protože se v našem domovském resortu Pustevny konaly freeski/snowboard závody a sjela se početná parta ze severní Moravy. Akci pořádal HonkyTonk skateshop a hlavní dirigent celé akce byl Filip Paseka.




Jelikož podmínky na nějaký zajímavý pojezd jsou v nedohlednu, tak s bráchou si říkáme, že bude lepší se poflakovat aspoň s partou na závodech než sedět doma na zadku. Tak se v sobotu 10.3. vypravujeme na Pustevny s tím, že si pokecáme a já si po delší době zase zafotím. Po příjezdu už na nás čekal ve stánku u startu kvalitně přimrznutý Martin Knybel a rozdělil nám pár organizačních pokynů, abychom se jako neflákali jen tak po kopci. Během registrace závodníků se doladily poslední detaily a s mírným zpožděním začal závod.


Celým závodem provázel pohotový speakr Miloslav „milion“ Brzák a hodnocení si rozdělili bratři Knyblové. Za ledovým barem celou akci jistil Aleš Zeman a jeho pomocníci, kteří se starali o blaho diváků. První část závodu byl jibing jam v horní části parku. K nejzajímavější překážce patřila spina, která byla v první ze dvou lajn zábradlí. Padaly zde triky přes hlavu a občas lítaly lyže vzduchem. Vzhledem k možnostem parku závodníci sbírali body hlavně za čistotu provedení a styl, se kterým se proháněli parkem počas celého jamu.


 

Po pauze byl na pořadu bigair jam ve spodní části parku. Fidel musel asi hodně platit, protože se po zbytek závodu roztáhla obloha a celá akce tak dostala úplně jinou atmosféru. Bigair jam se jel přibližně hodinu. Pokud jsem se dobře díval tak z kategorie snb byly k vidění různé rotace přes hlavu (backroll, frontroll apod.) a max. rotace byla 540. Tady se vytáhli lyžníci, kdy parta z řeky jezdící za Ymli team, předváděli opravdu kvalitní freestyle v podobě 720 a různých variací triků přes hlavu. Parkem se také na snowboardu velice zdatně proháněla sourozenecká dvojice(brácha a ségra Souhradovi), která celý park poctivě připravila stará se o něj celou sezónu. Na finále se už trochu obloha zatáhla, ale to jezdcům vůbec nevadilo a celé startovní pole předvádělo kvalitní show. Do finále se probojovalo i Souhradovic duo a na lyžích jezdící Kristián Dluhoš, který statečně sekundoval diktující partě z Řeky. Po hodině trvajícím finále bylo jasné, že na bedně skončí výše jmenovaní. Pořadí a jména raději ponechám na okoukání z fotogalerii, protože už si jen matně vzpomínám jak to celé dopadlo. Ceny byly rozdány mezi 4 kategorie – snb do 18, ski do 18, snb nad 18 a ski nad 18. Jibing i bigair jam byl hodnocen každý zvlášť a tak se někteří na „bedně“ ocitli vícekrát.

 


Bar se vypil téměř do poslední vodky, slunce zapadalo pomalu za kopce a HonkyTonk freeski/snowboard contest byl u konce. Byl to zábavný den na kopci s kupou přátel a pohody a Filipu Pasekovi a jeho organizační partě patří velký dík za celý den.


Autor: Tomáš Zelinka


Zde jsou galerky ode mě, Ondry Bláhy a Tomáše Matwikowa


http://zelo.rajce.idnes.cz/Pustevny_10.3_2012


http:///www.freeskiing.cz/galerie.asp?idg=521


http://www.flickr.com/photos/matio/sets/72157629198511784/

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS