SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride World Tour velké finále 2012 !

Freeride World Tour velké finále 2012 !

poslední zastávka Swatch Freeride World Tour 2012 ve Verbier

Vloženo: 26.03.2012
Před více než 8500 fanošky a více než 40 000 diváky sledující  živé vysílání přes Internet, se utkali ti nejlepší freerideři o vítězství v 17 ročníku "Xtreme Verbier". Lyžaří a snowboardisti čelili 500 metrům prudké, skalnaté a velmi technicky náročné stěně severní strany hory Bec des Rosses, 3222 m.n.m. ve Švýcarském Verbier.




A byl to boj! Všichni jezdci předváděli ty nejlepší kousky a tak v těsném boji usilovali světový titul. V obtížných sněhových podmínkách jezdci převáděli tvořivé a ohromující lajny skrz labyrint skal proslulé hory Bec des Rosses. Na základě celkového dojmu tak čtyři porotci známkovali ten nejlepší dojem z kategorie lyží a snowboardu. V průběhu celé sezóny a tour závodů, už byly znatelné styly jednotlivých jezdců a to ať už šlo o jezdce více zaměřené na big mountain nebo více na freestyle, kteří se pokoušeli posunout tento sport zase o krok dále.

Švéd Reine Barkered zajel nejpůsobivější jízdu dne.  I přesto, že soupeři měli podobnou lajnu jeho jízda byla rychlejší s většími dropy ze skal. Na cestě dolů neměl jediné zaváhání a tak se jeho lajna po zásluze nazvala tzv. "Barkerova lajna". Díky perfektnímu výsledku z Verbier tak Barkered získal dostatek bodů na to, aby mohl být korunován Mistrem Světa těsně před američanem  Drew Tabke a Aurélien Ducroz, kteří rovněž zajeli vynikající jízdu na hoře Bec des Rosses.
 
 VIDEO - Reine Barkered - 1st Men Ski Swatch FWT Xtreme Verbier 2012
 
Ve světě snowboardu vyhrál francouzský horský průvodce Jonathan Charlet, který nám opět ukázal stabilní jízdu, tak jak předváděl v celé sezóně, s mnoha skoky a prvky, které jeho konkurenti nenabídli. Veterán Flo Orley jel Bec de Roses už po 12té a dokázal tak, že je stále ve hře. Díky druhému místu získal tolik bodů, že ho posunuly na konečné třetí místo FWT. Americký nováček v podání jezdce Ralpha Backstroma, měl opravdu vydařenou sezonu. I přesto, že se na podium nedostal v celkovém hodnocení skončil na hodně dobrém třetím místě.
 
VIDEO - Jonathan Charlet -- 1st place Men Snowboard Swatch FWT Xtreme Verbier 2012

 Dámy zvolily opravdu krásné jízdy. První 3 lyžařky Christine Hargin (SWE), Eva Walkner (Rak.) a Angel Collinson (USA), jely „pánské lajny " konstatoval porotce Martin Winkler. Švédka Christine Hargin vyhrála díky nádherné lajně. Rychlá, bez zaváhání s mnoho skoky včetně velkého útesu na ve spodní části. Hargin uchvátila všechny, neboť vyhrála titul Mistryně Světa a převzala tak titul od své starší sestry Janette Hargin, mistryně Světa 2011!
 
VIDEO - Christine Hargin - 1st Women Ski Swatch FWT Xtreme Verbier 2012
 

Snowboardistka  Maria Debari (USA) byla v letošní tour nová a předvedla svým soupeřkám  na stěně Bec des Rosses bezkonkurenční jízku. Plynula jízd s mnoha skoky včetně velkého skoku od Christine Hargin . Maria Debari získala světový titul před  Margot Rozies (FRA) a Shannan Yates (USA).

 
    VIDEO - Maria DeBari -- 1st Women Snowboard Swatch FWT Xtreme Verbier 2012
 
Celkové výsledky :
 
Freeride World Champions 2012 
 
Ski Men: Reine Barkered, Sweden
Snowboard Men: Jonathan Charlet, France
Ski Women: Christine Hargin, Sweden
Snowboard Women: Maria Debari, USA
 
Winners Swatch Freeride World Tour Xtreme Verbier
 
Ski Men: Reine Barkered, Sweden
Snowboard Men: Jonathan Charlet, France
Ski Women: Christine Hargin, Sweden
Snowboard Women: Maria Debari, USA
 
Klikni zde pro zobrazení celkového žebříčku 2012 FWT.
 
Klikni zde pro zobrazení výsledků závodů Swatch Freeride World Tour Xtreme Verbier


VIDEO .. To nejlepší ze závodu Swatch FWT 2012 Xtreme Verbier

D.K.

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS