SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride World Tour Fieberbrunn

Freeride World Tour Fieberbrunn

Vloženo: 19.03.2013
Po týdnu odkládání závodu se konečně umodřilo počasí a mohl se jet další závod Freeride World Tour. Díky nepříznivému počasí v předešlých dnech se na trati nacházelo 20 cm nového prachu, což slibovalo ideální podmínky pro závod.
Foto: Jeremy Bernard, FWT Fieberbrunn
Foto: Jeremy Bernard, FWT Fieberbrunn
Foto: David Carlier, FWT Fieberbrunn
Foto: Jeremy Bernard, FWT Fieberbrunn
Lyže muži
  Na pódiu se objevilo nové jméno, pouze 20-tiletý Silas Chickering-Ayers. Vyhrál za vynikající výkon a poprvé tak vztanul na pódiu za skóre 88.33 bodů. Vítězství si zasloužil díky dvěma velkým dropům a za rychlou a kontrolovanou jízdu. Silas tak vystřídal svého bratra Larse, který vyhrál minulý podnik v Krikwoodu.
  Podobně na to bylo švédské duo Wille Lindberg a Reine Barkered, kteří se podělili o zbylé dvě místa. Lindberg byl o chlup lepší a bral za skóre 80.67 bodů druhé místo. Barkered bral za 79.0 třetí flek. Dosavadní lídr Drew Tabke skončil sedmý a nadále zůstal v čele průběžného bodování a bude zajímavé sledovat jak se s tím popere zbytek startovního pole.

Snowboard muži
  Američan Sammy Luebke má nyní velmi dobrou sezónu s neustálým zlepšováním se závod od závodu. Série 10. 4. 3. 2. a nyní 1. místo mluví za vše. Vítězství bral za skóre 81.67, které získal především zvládnutí svojí lajny s pořádným dropem. Francouz Jonathan Charlet skončil na 2. místě se skóre 80.0 za dynamickou jízdu s pár freestylovými triky ve spodní části tratě. Jeho francouzský kolega Aurélien Routens bral třetí místo za sebevědomou jízdu s pořádným průstřelem rovnou dolů v prudké části. Jeho skóre 76.67 ho také vyneslo na třetí příčku průběžného bodování a má tak dobře našlápnuto do finále.

Lyže ženy
  Rakušanka Nadine Wallner jezdí celou sezónu na špici a nyní tomu nebylo jinak. Byla před domácím publikem a očividně si to chtěla užít. Vybrala si těžkou lajnu a za plně kontrolovanou, svižnou jízdu si vysloužila 75.0 bodíků, což jí vyneslo opět na první příčku. Matilda Rapaport, která zde byla na divokou kartu, brala za agresivní a čistou jízdu 64.33 bodů a druhé místo. Američanka Jacklyn Paaso vyjela na trať jako úplně první a v čistém poli si vyjela 64. bodů a brala tak 3. místo.

Snowboard ženy
  Sestry Mouthonovy z Francie se do ježdění pořádně opřely a obě si vyjezdily místa na bedně. Elodie Mouthon jela velmi agresivním, sebevědomým stylem a dala si i pěkný drop, což jí vyneslo 70 bodů, tedy první flek. Její ségra Anouck Mouthon si vybrala úplně jinou trasu, ale zvládla ji také na výbornou a vyjela si 62.67 bodů což stačilo na druhé místo. Třetí místo na bedně obsadil američanka Casey Lucas za plynulou jízdy s pěkným dropem.

FWT se blíží do finále a to se bude konat samozřejmě ve Verbier a závodníci vyzvou již známý kopec Bec de Roses.

Výsledky:

Lyže muži:
1) Silas Chickering-Ayers USA
2) Wille Lindberg SWE
3) Reine Barkered SWE

Snowboard muži:
1) Sammy Luebke USA
2) Jonathan Charlet FRA
3) Aurélien Routens FRA

Lyže ženy:
1) Nadine Wallner AUT
2) Matilda Rapaport SWE
3) Jacklyn Paaso USA

Snowboard ženy:
1) Elodie Mouthon FRA
2) Anouck Mouthon FRA
3)Casey Lucas USA

Galerie: ZDE

Video: ZDE

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS