SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Vánoce na horách v Rakousku

Vánoce na horách v Rakousku

Vloženo: 26.12.2009
Na hory jsme dojeli už 19. prosince a počasí nenasvědčovalo, že by mělo přijít v nejbližší době nějaké sněžení. Dlouhou dobu jsme jezdili v třeskutých mrazech a když přišel vítr, dosahovala teplota na ledovci Kitzsteinhorn i mínus 30 stupňů. Na Vánoce pro změnu přišla velká obleva a sníh mizel neuvěřitelnou rychlostí přímo před očima.

Ale konečně 25. prosince na první vánoční svátek se snesl dárek pro nás všechny, toužící jezdit po pás v prašanu. Celý den nahoře sněžilo, postupně začalo sněžit i v údolí. Ráno druhého vánočního svátku bylo neuvěřitelné, obloha úplně vymetená a krásně modrá bez jediného mráčku. Středisko nás přivítalo super podmínkami, nefoukal vůbec vítr, sníh byl super promrzlý a hlavně ho spadlo 60 cm. Místy byl sice ufouklý a byla možnost, že by se mohla urvat „deskovka“, ale naštěstí se tak i v prudších místech střediska nestalo a celý den jsme jezdili a jezdili.

Budeme Vám postupně přinášet další drobnější reportíky ohledně počasí a dalších projetých středisek v okolí Zell am See, kde jak co vypadá a kolik je kde sněhu. Můžu konstatovat, že zatím Kaprun nemá sice tolik sněhu co v tuto dobu v loňském roce, ale už je nahoře konečně alespoň trošku sněhu a dá se v klidu dojet dolů do spodní stanice Langwied, ale sem tam škrtnete po šutrech.

Klikoš
Více fotografií naleznete zde
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS