SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Tvrdá dřina

Tvrdá dřina

Vloženo: 05.05.2016
Není lepší způsob jak se odpojit od systému, než výlet do hor s partou kámošů. Připadá mi, že problém nastává pokaždé v době odjezdu. Čím jsme starší, tím je větší problém se sbalit a vyjet na čas. To se nám za celou zimu moc nedařilo.



Rozhodování kam jet na čtyř denní trip bylo tentokrát opravdu složité a na poslední chvíli jsme nevěděli jestli zvolit daleké Švýcarsko - Andermat  nebo Korutany. Zvítězil rozum a kratší dojezdová vzdálenost. Po pozdním přijezdu do Flatachu vstáváme kolem 8 hodiny a míříme do Südtirol, kde by měl být sníh ještě prašanový. To se  nám celkem daří, i když v dolních partiích jsou první jízdy opravdu peklo pro stehna. Další den máme jasný plán a to výstup na Brennkogel , na který se dá dojít přes středisko Heiligenblut.

Ke konci sezóny jsme byli všichni v kondici, ale i tak to byl pro nás hike sezóny.  Vzali jsem to totiž ještě přes jeden vrchol Margrotzenk 2734, který jsem v rámci podmínek viděli jako primární cíl. Na vrcholu a následném sjezdu k jezeru Brettersee jsme se rozhodli pokračovat.

V rámci výstupu jsme si ten den šáhli na dno.  Na vrchol jsme dorazili úspěšně všichni, i když to už někteří chtěli vzdát. Pozdní hodiny také zhušťovaly atmosféru a tak jsme si vrchol nemohli dlouze vychutnávat.  Dlouhý sjezd na zmrzlém podkladu nebylo to pravé, ale v tu chvíli bylo hlavní se dostat dolů co nejdříve bez komplikací. Dolní  traverz k autu vyžadoval několikrát nasazení pásu a já už začal litovat Karla (Aleše Zemana), který se svým splitbordem už odmítal bojovat.  Poslední část už raději vyšel bez jeho rozložení. Po 8,5 hodinách čisté práce bez větší pauzy (snad jen David, který si musel na hiku pořádně odložit) jsme za účasti měsíce dojeli k autu totálně vyčerpaní.

Následná runda Williho a Viacnu nás postavila na nohy a teprve tehdy se dostavila euforie se zdolaného vrcholu .Poslední den kolem 11 vyrážíme zkontrolovat středisko Ankogel, jarní firn je hodně pohodový a diskutujeme jak je v Rakousku krásně prostě nebere konce.

Dokumentační fotky si myslím vypovídají o Všem.
 

Autor: Martin Knybel

Fotogalerie ZDE







 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS