SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Scott testovací den - report

Scott testovací den - report

Vloženo: 13.03.2012
S menším zpožděním Vám přinášíme reportík z letošního testovacího dne firmy SCOTT. A že bylo rozhodně co testovat posuďte sami. Parádní podmínky pro freeride a jasná obloha udělaly z tohoto dne opravdu nevšední zážitek.
Tomáš Zelinka a Marek Macháček
Marek Macháček, Foto:Martin Klika
Marek Macháček, Foto:Martin Klika
 

Díky skvělým sněhovým podmínkám se již po několikáté vydáváme letos zajezdit k našim slovenským bratrům na Vrátnou. Tentokrát nás na Vrátnou přilákaly testovací dny SCOTT. Ihned po příjezdu se setkáváme s Pavlem Mejsnarem, který velel celé akci a po dlouhé době taky potkáváme našeho kamaráda Marka Macháčka. Nic méně díky opravdu šílenému mrazu, až -18 ve stínu, jsme pokec zkrátili na minimum. Vybrali jsme si věci k testování a vyrazili na kopec.

Můžu říct, že bylo opravdu z čeho vybírat. Kompletní kolekce lyží, brýlí, helem a oblečení jasně vybízela k vyzkoušení všeho možného. Mě osobně nejvíce zaujala vylepšená helma Scott Rove, která mi skvěle sedla. Vzhledem k vylepšené stavitelnosti velikosti a polstrování si myslím, že bude pasovat nejen mně . Limitovaná edice brýlí pro Freeride World Tour. Tyto brýle příjemně překvapily velmi širokým zorným úhlem a kvalitním sklem, které je možno používat ve většině podmínek. 

A samozřejmě v neposlední řadě horká novinka, lavinový batoh SCOTT. Tento batoh vyvinula firma SCOTT ve spolupráci s firmou Mammut. Batoh má kovové přezky a je celkově hodně kvalitně zpracovaný.  Tento batoh integruje vyjímatelný lavinový systém vyvinutý firmou Snow Pulse, nyní již Mammut. Je ho tedy možné použít nejen na ježdění, ale také na celoroční nošení.
 

No a konečně k ježdění samotnému. Jsem moc rád, že jsem si po letech mohl zase zajezdit s Márou Macháčkem, který mě hooodně překvapil tím, že na Vrátné jezdil jen jedou v životě. No a tak jsme ho hned protáhli, kde se dalo. Doufám teda, že se Ti to Máro líbilo!! No a jezdit si taky ještě nezapomněl, jak sem si všiml :)) Dávali jsme si jak skalky, tak luxusní lesíky plné prachu. Jen ten vršek byl teda vyfučený na led.

Tímto bych také rád poděkoval Pavlu Mejsnarovi za pozvání na tuhle super akci a možnost otestovat spoustu super věcí. Když jsem si myslel, že SCOTT už vyvinul vše a je na konci s inovacemi, tak jsem byl příjemně překvapený, že stále pracují a to jak na designu tak na materiálech a funkčnosti.

 

 
Autor: Jirka Zelinka


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS