SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Powder centrála von Vorarlberg

Powder centrála von Vorarlberg

Vloženo: 08.03.2011
Volám Wiktorovi : „ Jedeš?“ „No já nevím, tam nebude dost sněhu, asi půjdu na Chopok“ .Po 10 minutách jsem ho zlomil jak rohlík a parta ve složení Wiktor, Mára, já a medvěd Ignor byla domluvena.




Vyrážíme v páteční podvečer s cílem dorazit do Voralbergu na první kabinu. Zkušený guide Igor, který resort dobře zná, nám začíná představovat jedno z nejznámějších středisek Silvretta Nova – Montafon, máme nádherný azurič a spoustu nového prachu. Igor si do ruky bere zkušeně kameru a začínáme hned točit Viktora, který si našel první lajnu s dropíkem. Druhou lajnu zabíjí Mára ukrutným frontflipem, při kterém ochutnává kvalitu nového prašanu. Projíždíme celé středisko a hledáme nové lajny i lajny na další den. Po poslední jízdě, v které exceluje Igor nacházíme nádherné vankůšíky japonského typu, které rychle přejíždíme s Márou. Počasí se mění, začínají přicházet mraky a my se všichni těšíme na další nadílku powderu.

Večer na ubytko přijíždí dámská návštěva v podobě Lucie Hurné. Ta se věnuje především Wiktorovi, kterému dělá pokušení. Společně oslavujeme krásný powder day a jemně popíjíme.

Ráno startujem v 8 hodin a míříme přímo do lesa na partu vankůšů, které jsme si vyhlídli předešlý den. Oblast nás tak zaujala, že tady trávíme celé dopoledne a natáčíme několik lajn. Při jedné ze závěrečných jízd si Mára jako vždy totálně odrovnává kotník, a tím pro něho trip končí. Začíná brutálně sypat a nám je líto, že s náma Mára a Lucie příští den nebudou. Lucie večer odjíždí do Mnichova budovat kapitalismus a my jdeme poctivě spát ve 22.00 hod v očekávání dalšího powderu.

Mára ráno odjíždí za segrou do Helmutska a my máme před sebou pořádnou práci. Jezdíme lesy, a když přichází okno, míříme do horních partií střediska. Den rychle utíká a my si vybíráme lainy na total azuro, co má v úterý přijití. Večer opět přijíždí Lucie , která se hodila marod (oficiálně si vzala dovolenou), aby s náma mohla strávit další den na sněhu. Jelikož je Mára u sestry v Německu, uvolňuje se místo v posteli a tentokrát dělá Lucie pokušení Martinovi.

Úterý se konečně ukazuje slunce, my zjišťujeme, že powder ve středisku Silvretta Nova je rozježděn a tak padá rozhodnutí o přesunu do jednoho z dalších středisek v oblasti Montafonu – Hochjoch. Přesun se nám rozhodně vyplatil, možnosti jsou o poznání lepší. Díky tomu, že náročnost terénu je větší, nejsou stěny tak rozježděné. Čisté lainy se snažíme hledat hlavně pro kameru, které věnujeme veškerý čas a prostor.

Poslední den natáčíme čisté pláně, které jsou nekonečné. Vše v dosahu z lanovky s drobným hikem cca 15 minut na pásech.

Tímto bych ukončil tento příběh, který hodláme zopakovat. Atmosféra tripu byla jedinečná a rozhodně nám všem prodloužila život. J.


Martin, Igor, Wiktor , Mára , Lucie a pan Henki.


mini foto galerka : http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/powder-centrala-von-vorarlberg/

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS