SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Operace Kaprunský krustič

Operace Kaprunský krustič

Aneb výlet za první sněhem do Solnohradska

Vloženo: 24.11.2009
Máme tady první letošní trip sezóny 2009/2010. Jaké to opravdu bylo se můžete dočíst v následujících řádcích a photo galerii. Naše grupa  v zajímavém složení 3 fotografové jeden rider, předurčovala k velkému množství fotek , ale opak byl pravdou a nebylo to jen kvůli podmínkám.


   Takže Klikoš nabírá Petra (‘’Slávu’’) pak mě v OV a vyrážíme směr Brno, kde má přisedat malý Zeldy. Po šílené domluvě a jednom nájezdu v protisměru na dálnici se konečně dostáváme na smluvené místo, které leží opačným směrem naší jízdy. Nabíráme Zeldyho a míříme směr Kaprun. Po cestě Klikošův zánovní VW dostává jednu z mnoha dalších poruch a to nefunkční automatické  nastavování výšky předních světel.  Zbytek cesty  probíhal bez problémů a přijíždíme po 12 večer do Kaprunu.  Následující  den se probouzíme do “azuriče” a následuje klasická anabáze s permicemi, kde si každý kupuje season ticket  za 510EU.  No šílená to částka! Snad v oblasti bude celou zimu sypat. Vyjíždíme do střediska a snažíme se vytvářet nějaké hodnoty hned od první jízdy. Měli jsem s sebou i pár lyží na testování, tak testujeme techniku.

   Výsledky z prvního dne focení nebyly nikterak uspokojivé, protože Tomas i Petr se celkem nahrubo seznamovali s tim, co mají vůbec v ruce.  Klikoš si je vzal do parády a dával školení za školením, slova jako hardware ostření, ostřící body, clona, iso, čas padly nespočetkrát. Kluci tyto informace dokázali naplno zužitkovat a výsledky se dostavily, i když podmínky byly místy opravdu otřesné.  Za tyto informace se pořádně odměnil Klikošovi malý Zelda, který mu dal příjemnou masáž Voltarenem .

   V prvních dnech tripu  bylo možné najít alespon místo na 2 oblouky v relativně měkkém sněhu, po kterém nasledovala ledová hora.  Na další dny se Kaprun proměnil v ledovou strouhanku. A tak nám nezbývalo než plést z hovna bič. Toto pletení  biče ještě  přijeli  podpořit brácha David a Zdenda s Márou. Dnes 24. listopadu je Kaprun ledovou horou a pokud se chcete rozjezdit na ledu s ostrýma hranama je to místo právě pro Vás. Jinak od této soboty by mělo něco spadnout, tak se situace snad zlepší.
 
Výsledky můžete vzhlednot ve fotogalerii.

http://powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/operace-kaprunsky-krustic/





 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS