SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Hannah SNOWRIDE 2010

Hannah SNOWRIDE 2010

Pod dohledem velikána

Vloženo: 18.04.2010
Pozdě večer se vracíme domů z Kitzbühlu, abychom se druhý den ráno mohli vypravit zpět do Alp, tentokrát ještě kousek hlouběji – do Heiligenblutu, který se nachází pod Grossglocknerem, nejvyšší horou Rakouska. Ten je totiž zastávkou letošní Hannah SNOWride 2010.
Foto: Petr Havelka
David Sedlák, Foto: Petr Havelka
Adam Brožek, Foto: Petr Havelka

Zatímco půlka posádky brblala cosi o nespravedlnosti a odjezd z hor po sněžení oprávněně přirovnávala k bláznovství, my jsme se těšili v brzký návrat do kraje lehkého prašanu. Jeden z důvodů proč se vracet na noc domů bylo kromě finanční stránky také vyzvednutí mého ztraceného batohu, který jsem dosud postrádal.

Už jsme toho za tuto sezónu nacestovali a nalyžovali dost, ale nadšení a chuť do dalších tripů je stále větší. Pro další dny na lyžích musíme obětovat velkou část našeho studentského ega. Projedeme kolem zasněžené včerejší destinace a přijíždíme do Heiligenblutu, který bude další 4 dny naším útočištěm. K našemu údivu dole není po sněhu ani památky. Posádku dvou vozů tvoří Adam Brožek, TA Dáša Janouchová, Petr „Mexiko“ Havelka jako fotograf, Tomáš „koudy“ Koucký jako kameraman a Já s Davidem aka Farmers brothers.

První den máme mít k dispozici guida. Setkáváme se s ním jako s typickým šponem. Přejede pohledem po naší výbavičce čítající věci jako Armada ARG, Snow pulse atd. a se slovy: „ááh, profis..!“ se rekrutuje z instruktora lyžování na freeride guida. Zjišťujeme, že je to pohodový týpek... Ukáže nám několik klíčových „top seacret spots“ a ujišťujeme se, že bude na čem prášit. Užíváme si azůra a svědomitě plníme naše poslání, tudíž fotíme a natáčíme. Koudyho filmařské ambice dávají vzniknout nápadu natočit místo klasického dokumentačně – sportovního shotu umělecké veledílo zapadající někam do žánru dramatické grotesky, v důsledku čehož trávíme spoustu času natáčením hollywoodských scén.

Druhý den se počasí kazí, ale předpověď je sněžení. Rozděleni na 2 skupinky zalézáme tedy do lesů, kde se snažíme najít sníh a vytvořit hodnotný materiál. Sněžení se ale stále nekoná.

Třetí den se probouzíme do chumelenice, což urychluje naše ranní obštrukce a rapidně zvyšuje už tak vysokou chuť jít lyžovat. Vypadá to na powder day! A ten se opravdu koná!

Poslední den se opět ukazuje slunce a navíc je čerstvě napadeno... Jezdíme, prášíme, fotíme a točíme co to dá. Po lyžování to balíme a frčíme domů.

Sečteno a podtrženo: Zase jsme si užili parádní lyžování, kopec srandy, poznali nový resort a super lidi, začeš patří dík časopisu SNOW. Heiligenlut mě příjemně překvapil. Je to spíš menší středisko co do počtů lanovek, ale dá se zde jezdit úplně všechno (nevím teda jak park, ten jsme nepotkali) Navíc má slušný výškový rozsah.

 
 
Auto: Filip Sedlák
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS