SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Gulmarg, Indie by Valis

Gulmarg, Indie by Valis

Aneb za sněhem do Indie

Vloženo: 25.02.2011
Po tom, co jsem před pár lety viděl fotky Robina Kalety a Honzy Zajíce z indického Gulmargu, jsem si řekl, že tam bych se chtěl někdy podívat a zajezdit si tam. Toto se mi letos splnilo.



Začátek ledna patřil klasicky zkouškám, ale hned po nich už mohly začít poslední přípravy na tento výlet. Vše nakonec proběhlo v pořádku, víza jsme dostali, ubytování a dopravu zajistili. A tak na konci ledna jsme já a bratranec Honza nastupovali do letadla směr Mnichov a pak Dillí. Tam následoval další přestup na letadlo do Srinagaru. Neletěli jsme ale přímo. Měli jsme ještě zastávku v Jammu o čemž my jsme ale samozřejmě nevěděli a vesele si vystoupili, a tak než nás našli zaměstnanci letiště, tak na nás celé letadlo muselo čekat. No jo, stane se :-D

Ve Srinagaru jsme zůstali přes noc a další ráno nás vyzvedlo auto a my konečně mířili do Gulmargu. Po příjezdu jsme zjistili, že se sněhem to není žádná hitparáda. Nesněžilo tam víc jak 10 dní a bylo tak o metr méně sněhu než je obvyklé. Ubytko jsme měli zajištěné v hotelu s chatkami.

Ráno jsme konečně vyrazili na lyže. Nasedli jsme do staré, hodně malé kabinky značky Poma, která nás pomalu vyvezla nahoru. Dojeli jsme do mezistanice a postavili se do docela slušné řady. Bylo před námi asi 50 dalších freeriderů. Nakonec jsme se lanovkou dostali až nahoru, nasadili lyže a hurá dolů. Nejprve bez šlapání, ale později už nezbývalo nic jiného než vytáhnout pásy a trochu popojít. Takhle probíhal i další den.

Třetí den jsme se rozhodli, že sjedeme na druhou stranu hřebene, kde to nebylo ještě tak rozježděné. Bohužel při sjezdu jsem si ustlal a natáhl si vazy v koleni. Což byl v tu chvíli docela problém. Zpět na hřeben jsem ještě vyšlápnul, ale dolů už to bylo o poznání horší. Nakonec dopadlo tak, že jsem si sedl na lyže a sjel to po zadku.

Další čtyři dny bylo dost hnusně. Honza vyrážel aspoň na pásech. Většinou na Monkey Hill, protože vidět bylo jen v lese. Popřípadě, když byl puštěný aspoň spodní úsek lanovky, tak v její blízkosti. Přidružil se tam k týpkovi z Austrálie. S ním pak tyhle dny jezdil.

Poslední dva dny, i když se počasí umoudřilo, tak horní úsek nespustili. Přece jen napadlo něco přes metr sněhu. Takže Honza jezdil opět dole v lese. A Australana vyměnil za partu z Čech.

A přišla cesta zpět. Jeden den jsme opět strávili ve Srinagaru. Měli jsme aspoň čas nakoupit nějaké dárky a dokonce se podívali do výrobny koberců.


Text: Valis

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS