SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Gastein volume 1

Gastein volume 1

Marná cesta za sněhem.

Vloženo: 17.01.2010
Trip na který jsme museli vyjet za každou cenu. Snow-forecast ukazoval  “heavy snow“ na  4 nadcházejíc dny což mělo za následek uzavření  riders list už v  úterý a příprava odjezdu ve čtvrtek odpoledne.  Plán byl jasný pojezdit v mega powderu a natočit a nafotit co nejvíce materiálu jak jen to pude.




Den  před odjezdem tj. ve středu nastává problém s transportem. Vše se, ale řeší po cca 30 telefonátech typu mam si vzít ponožky a bude tam topení .  Naštěstí se všech 9 lidí podařilo po coachovat  a vysvětlit  jím jejich role.  Vyrážíme tedy směr  Gastein a já už mám obavy o počasí. Celou cestu nespadla ani vločka a to i na Gasteinu kde podle předpovědi mělo právě nejvíce sypat. Cela cesta tedy probíhala dosti pesimistikcy neboť nejvíce sněhu bylo právě z destinace ze které jsem vyráželi.

Po příjezdu hned ráno vyjíždíme na Graukogel a zjišt´ujeme ze situace je kritická. Po dvou jízdách to tady balíme a sjíždíme zpět k parkovišti po lanovce kde za jinak dobrých podmínek lze dojet na lyžích. Po nepříjemném vyzouváním a obouvání lyžáků se ocitáme na Stubnerkogelu,  kde na severní straně je situace v pár žlebech mnohem lepší.  Nezkušenost  se souhrou kamery a fotografa však zapříčiňují  špatný timing díky kterému nevznikly snímky a záznamy jaké bychom si přestavovali. Nakonec se ukázalo, že tyto chyby měli dosti velký negativní vliv na posuzování celkového dne.

Další den přijíždí zbytek party a vyrážíme na otevřený Sportgastein, který v den první nebyl otevřen.   Ráno nastává další, jakoby už jich nebylo dost, problém s permicema. Pro mne Marta teda dost velký. Nerad bych to tady nějak rozepisoval , ale moje sezónka byla v ohrožení.  Při řešení problému jsem musel využít čistě němčinu, kterou opravdu neholduju. Slova, které jsem použil snad ani neexistují.  Nicméně problém vyřešen i když někteří měli nejhorší den života (Wiktor). Co se ježdění týče, tak ve vrchních partiích střediska byl sníh na větších plochy vyfoukán, a proto jsme se drželi převážně u dosní stanici lanovky kde se nacházel řídký les. Fotili jsme a točili vše co se dalo. Dostatek sněhu však nebyl, a proto bylo ježdění vždy s obavou zadření  protože minulý týden jsem tady dost poničil lyže.

Třetí den jsme zvolili stejné  místo, vše už šlo bez problémů až na kameru(Mára),  který se najednou začal brát  jako rider a ne kameraman. Poslední den jezdíme zadní stranu a objevujeme opravdové tolik chtěné terény, a proto plánujeme brzký návrat do tohoto střediska protože potenciál rozhoně obrovský.


Mart@Dejv


galerie :
http://www.powderline.cz/cs/galerie/fotogalerie/gastein-volume-1/







 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS