SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Filip a David Sedlákovi pro powderline

Filip a David Sedlákovi pro powderline

nekonečně krásný druhý domov

Vloženo: 27.05.2012
Sezóna je sice u konce, ale to neznamená, že si nemůžeme zavzpomínat. Mrkněte na pár hodně punkových pohledů z kamerky Filipa a Davida Sedlákových. Některé vypadají hoodně luxusně a věřím, že si to kluci hodně užili. Takže se díky nim můžete na chvíli přesunout do srdce žlabů ve Vysokých Tatrách. Tak neváhejte a mrkněte na to!!
Celkem výšlap no ni?
Někdo nahoru a někdo zase dooolů

A de se na to kamo - Solisko

Vysoké Tatry

Náš slovenský „druhý domov“ jsme tuto zimu několikrát krátkodobě navštívili, a tady je report z Vysokých Tater, v kterém bych chtěl vypíchnout 2 lajny. Tatry jsou většině Čechů notoricky  známé a o potenciálu těchto hor se asi netřeba rozepisovat… Od babičky do Tatranské Lomnice to máme asi 20 min autem, Tatry jsou nadohled, co Vám budu povídat…  Co se týče středisek, jsou zde 2. Štrbské pleso je v rámci střediska poměrně nezajímavé, zato Lomnické sedlo nabízí fajnové svezení. Pak jsou zde nepřeberné možnosti pro šlapání a vleky ve středisku vám zlepší výchozí bod.

Skalnaté pleso, Lomnický štít

Byla krásná, Božíhodová Neděle. Původně jsme měli v plánu sjet z Lomnického sedla Filmárským žlabem do Malé studené doliny, vyšlapat na Teryho chatu, přespat a šlapat něco tam. Nakonec nás po dopoledním lyžování ve středisku zlákal Lomničák. Podmínky se zdály dobré, tak jsme se po dopoledním lyžování ve středisku během několika minut rozhodli zkusit to… Hodil by se minimálně cepín.  Vyškrábali jsme se až na horu, kde je meteorologická stanice a kavárna. Lanovka sem vozí turisty bez lyží na panorámata. Na lidi přicházející sem po svých, natož s lyžemi je zde pohlíženo s velkým údivem… Málokde se vám stane, že  vylezete na takovou horu a usednete do luxusní kavárny… Střetávájí se zde 2 světy. Sjížděli jsme na jih, do Kartárika. Podrobné Info se dá vygooglit. …Famozní zážitek…!

Štrbské pleso, Solisko

Od lokálů jsme dostali tip na žlab z hřebenu  Soliska směrem na východ. Žlebů jsou zde samozřejmě spousty, ale nás zaujal právě tento. Snadný přístup a vypadá velice atraktivně… Od Skalnaté chaty je to asi 20 min pešky. Poprvé jsme se do žlabu pustili trochu lehkomyslně. Neuvidíte ho ani od spodu, protože je dost hluboký. Navíc orientačně není  vůbec  jednoznačný. Při své délce a expozici je třeba správně posoudit především sněhové podmínky… Jedná se totiž o docela rozmanitý labyrint.

Ta len še trimce…!
 
 
 
 
Autor: Filip Sedlák

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS