SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Without the sea

Without the sea

Vloženo: 28.10.2013
Další film z dílny Alternative.NOW, o.s. navazuje na předešlý úspěšný dokument White Line, který mapuje nejlepší české jezdce a ukazuje, že ačkoliv každý z nich žije úplně jiný život, spojuje je jediná vášeň: svoboda v čerstvém prašanu. Film měl premiéru v říjnu 2012 a na mezinárodních festivalech po celém světě sbírá různá ocenění. Promítání se uskuteční ve čtvrtek 31.10. v Ostravě. 19:30 ve Staré Aréně.
Golfer, Maroko
Tomano, Maroko
Owes, Tenerife


Nápad natočit první windsurfingový dokument v České republice se zrodil v hlavně kameramana a režiséra Tomáše Galáska už během natáčení filmu White Line někdy počátkem roku 2012. Tomáš chtěl zkrátka změnu, toužil opustit zasněžené hory a přesunout se k vodě, na pláže, na slunce, do tepla... Brzy však zjistil, jak milnou představu o windsurfingu v Čechách měl...

Hrdiny nového dokumentárního filmu Without the Sea jsou tři mladí muži, pro něž windsurfing není jen sportem, ale životním stylem, kterému se zcela poddali.

Tomáš Malina, disciplína slalom

- jeden  z nejúspěšnějších českých windsurfařů. Tomuto sportu se věnuje již od 13let a je jedním ze tří českých surfařů, kteří se v minulosti zúčastnili olympijských her

- pochází z Chomutova a jeho domovským spotem je vodní nádrž Nechranice.

- mezi jeho největší úspěchy patří účast na Olympijských hrách v Aténách v roce 2004.

- později z olympijské třídy přesedlal na slalom, s nímž již několik let  jako jediný Čech pravidelně objíždí světovou PWA (The Professional Windsurfers Association)

Petr Kabát, disciplína freestyle

- pochází z Klatov. Zde se narodil a zde také začal už v šesti letech s windsurfingem na místním rybníku Hnačov.

- intenzivněji se windsurfingu začal věnovat před dvanácti lety, kdy mu učaroval freestyle.

- jeho domácím spotem se staly Nové Mlýny a na Mušově dokonce dva roky působil jako instruktor v místní windsurfingové škole F4.

- windsurfing pro Petra znamená překonávání sebe sama, překonávání hranic.

Martin Ovsík, disciplína wave

- jeden z nejnadanějších mladých českých wave riderů.

- díky svému radikálnímu ježdění ve  vlnách, má velký potenciál zúčastnit se v budoucnosti závodu PWA.

- pochází z Klatov a své první zkušenosti s windsurfingem získal na nedalekém rybníku Hnačov

- za své největší úspěchy považuje každý nový trik, který se na vlnách naučí.

Vzhledem k faktu, že Česká republika nemá moře, natáčel se film kromě vyhlášených českých spotů také např. v Německu, Dánsku, Holandsku, Jihoafrické republice, Španělsku, Maroku, Itálii na Kanárských ostrovech, aj. Díky technice Olympus OM-D, několika kamerám GoPro 3 Hero, které máme k dispozici a především díky filmařskému umu Tomáše Galáska se diváci mohou těšit na jedinečné záběry.

Premiéra Without the Sea se uskutečnila 24.10. 2013 v pražském kině Lucerna a to od 20:45. Vstupné bylo dobrovolné s tím, že kapacita sálu je omezena. Následovala afterparty v prostorách kavárny Lucerna za doprovodu DJ.

A proč byste podle samotných aktérů měli Without the Sea vidět? Protože...

Tomáš M.: „... jsme se vrhli do vod dosud v Čechách nezaježděných a po více než roce intenzivní práce snad vytvořili biják, který za to stojí a který není jen o samotné akci na vodě, ale i o životě a příbězích lidí, pro které je windsurfing součástí jejich života.“

Petr: „... Without the Sea je film/dokument, který reálně zachycuje lidi z ČR, pro které windsurfing znamená něco víc než jen sport. Mapuje disciplíny, které jsou dnes v popředí zájmu. Předvádí jejich krásu i úskalí. Není to jen výběr nejlepších záběrů z povedených session, ale ukazuje, jak to vypadá, když podmínky nepřejí. To vše v netradičních záběrech a neokoukaných pohledech jednoho z nejlepších českých kameramanů specializujícího se na extrémní sporty.”

Martin: „... je to první projekt svého druhu u nás, což je samo o sobě dobrý důvod ke zhlédnutí. Myslím, že by se mohl líbit především sportovcům (nejen windsurfařům), ale také například milovníkům přírody a různorodé kultury.“

... a protože do filmu dali všichni všechno!

Aktuální informace, promítání v dalších městech, vysílání v TV a vše okolo filmu Without the Sea sledujte na http://www.facebook.com/WithoutTheSea

Kontaktní osoba:

Martina Prášilová, martina@alternativenow.cz
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS