SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Slovensko weekend vol.2

Slovensko weekend vol.2

Vloženo: 03.02.2010
Blížil se weekend, a proto bylo třeba vyřešit, kam se vydáme za sněhem. Chvíli jsme uvažovali nad Japonskem, ale po rozmluvě s Vladem, padla volba pro změnu na Slovensko. Konkrétně na Vrátnou. Předpověď byla pozitivní a slibovala slušnou prašanovou koupel.


V sobotu v sedm ráno je u nás Maďar s Michalem, já a ségra se nasoukáme do auta a vyrážíme na Vrátnou. Cestou se od Vlada dozvídáme, že Vrátná nejezdí a tak se náš cíl mění, jedeme do střediska Malá Lučivná, které je od Vrátné, co by šutrem dohodil. Je to malé středisko, řadu na vlek tady rozhodně nepotkáte a lesy tady vypadají podobně jako ve Vrátné, takže tady bude nejspíš hodně luxusní poježdění.

Bohužel jsem neměl možnost se o tom sám přesvědčit, protože hned jak jsme zajeli do lesa, ukázalo se, že pod asi půl metrem prachu není žádný základ a byli jsme nuceni strávit zbytek dne v těsné blízkosti lanovky. Sjezdovka je dlouhá asi 1300 metrů a prý je to nejvíce strmá sjezdovka v Československu. Musím říct, že nakonec jsem si hodně dobře pojezdil i na sjezdovce.

V neděli lanovku ve Vrátné pustili. Protože Vrátná je o něco výše než Lučivná, tak to tady vypadalo o něco lépe i se sněhem. Nahoře byla mlha a hustě sněžilo. V horní části bylo v lese kolem lanovky výborné poježdění, ale čím níže tím více se oběvovaly kameny, takže lyže dostaly docela zabrat. Každopádně pokud příliš nelpíte na svých skluznicích, tak se dá sjet až ke spodní stanici lanovky. Ještě je třeba zmínit, že všude kde jsme jeli, se objevovaly odtrhy a i když jsme se žlabům vyhýbali tak jsme  během dne v lese uvolnili několik lavin. Jinak super weekend. A protože Vrátná teď jezdí jen o weekendech tak asi zase v sobotu.
 
  Viktor
 
Galerie: http://www.3limits.sk/zimna-fotogaleria/mala-lucivna-a-vratna-30.-31.januar
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS