SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Red Bull Splitride

Red Bull Splitride

Rozlož si … síly!

Vloženo: 13.02.2014
Zahoďte sezónky, skipasy, skútry, vrtulníky a jiné harampádí. Na Slovensku se uskuteční jedna z prvních evropských soutěží na splitboardech, Red Bull Splitride. Už 15. Března 2014 se ve Vrátné rozběhne 50 milovníků freeridu a backcountry nahoru do kopce na speciálních snowboardech, které je možné rozdělit na dvě části a při výšlapech na kopec simulují skialpinistické lyže.


Kombinace výšlapu a sjezdu prověří fyzické i psychické schopnosti soutěžících. Co nejrychleji na vrchol Velkého Kriváně, Chlebu, složit splita a sjezd do doliny. Takže 15. března na Vrátné.


Při hledání panenského sněhu to měli snowboardisté vždy těžší. Koncem 80. Let minulého století přišel Brett Kobernick s myšlenkou rozpůlit snowboard a použít ho jako lyže pro výstup na vrchol. V roce 1991 se Kobernick setkal majitelem firmy Voilé v Salt Lake City Markem Wariakoisem. V roce 1994 vznikl první Kobernickův splitboard, který odstartoval revoluci. Právě Voilé a Nitro byly první společnosti, které zařadily do svých katalogových novinek splitboard. Nějaký čas se splity moc neprodávaly. Až na začátku druhého tisíciletí nastal splitboardový boom. Ten dorazil do Evropy a Slovensko je jedna z prvních zemí, která organizuje oficiální splitboardové závody Red Bull Splitride.


V polovině března se ve Vrátné utkají borci, kterým to jde stejně tak nahoru do kopce, tak dolu z kopce. Tedy co nejrychleji a nejlépe rozložit a složit splitboard … a síly. Pokud patříš mezi pár desítek šťastlivců na Slovensku a splitboard máš, stačí se zaregistrovat na Red Bull Splitride na stránce www.redbull.sk/splitride. Pokud nemáš splitboard, vůbec nevadí. K dispozici bude přibližně 10 splitů na půjčení. Kdo se dřív přihlásí, ten dřív jede !







 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS