SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
POWPOW trip - Puy st. Vincent

POWPOW trip - Puy st. Vincent

POWPOW trip - Puy st. Vincent

Vloženo: 12.02.2010
Dostal se nám do ruky článek z tripu, který podnikli kamarádi freerideři ze spřáteleného webu www.powpow.cz . Podle všeho si Francie a místního powderu užili dosytosti. Takže se mrkněte na jejich zážitky a louskněte článek. Peace!


Začátkem ledna 2010, konkrétně od 8.-17. jsme měli to štěstí zúčastnit se výletu do čarodějné země, provoněné fonduem, prosáklé vínem, zahalené do biliónů nadýchaných vloček, do země čekající na jezdce, kteří najdou odvahu a zbrázdí její nedotčené svahy, kteří se neutopí v metrech sněhu, kteří nepíšou, ale diktujou...Pro některé mohla být Francie v těch dnech opravdovým peklem, pro některé rájem na Zemi...

...Náš příběh se odehrával na stráních malého střediska Puy St. Vincent, krčícího se v blízkosti velikánů jako La Grave nebo Les 2 Alpes. Středisko bych velikostí přirovnal ke slovenskému Chopku. Nabízí prudké, skalkami poseté lesy v dolních pasážích, výše se pak rozprostírá zvlněný, otevřený terén, kde si příjde na své rider jakékoli úrovně. Skutečný „big mountain“ lze zažít při sjezdech z (při pohledu ze zdola) pravého hřebene, které vedou do mohutného údolí. Při návratu do střediska je zapotřebí cca 20 minutového pochodu/pojezdu (člověk se hodně „napíchá“). Pro obrovskou lavinóznost těchto terénů, jsme však sjezd absolvovali pouze jednou. Těžko říci, zda-li je to ve Vincentu běžné, ale k nám byly tamější podmínky až neobyčejně štědré. K bezmála 2,5 metru sněhu přisypávalo den, co den, dalších deset až dvacet centimetrů, přičemž přes den bylo zpravidla slunečno, s teplotami lehce pod nulou. Ideální podmínky pro velké dropování a straight lines. Prostě sen!

Ubytovaní jsme byli v nejvýše položených apartmánech střediska, obklopující venkovní, vyhřívaný bazén- pro většinu z nás každovečerní útočiště. Samozřejmě, že jsme se jenom necákali ve vodě, ale taky navštívili místní bary a hospůdky*. Pro našince se určitě nejvíce vyplatí pít vínko, které není o nic dražší než u nás. Zato zarytým pivařům se peněženky odlehčí hodně rychle. Jídlo jsme měli vlastní a tak kupovali pouze, opět nijak zvlášť předražené, pečivo, resp. bagety.

No zkrátka tentokrát dostává výlet do Francie deset bodů z deseti. A to i přes velice prekérní cestu. Dohromady,včetně jednodenního výletu do Les 2 Alpes, jsme strávili 52 hodin v autobuse, projeli několik sněhových bouří, zdeformovali si záda a oseděli zadky... Galerie ZDE

  ...LA GLOIRE DES ALPES FRANCAISES ET LA SUIVANTE AU REVOIR..
 
*Francouzi jsou neskuteční pařiči, na vlastní oči jsem viděl chlapíka co se čtyři hodiny v kuse kroutil na parketu jak hadice, když do ní pustíš vodu a nedržíš ji, holky, vypadajíc jako čarodějky, si pro něj málem rvaly vlasy a on ještě přitom stíhal kouřit a pít- čtyřicátník jak má být.
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS