SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Poslední Tyrolský prašan

Poslední Tyrolský prašan

Vloženo: 14.04.2014
Kuba Novotný si vyrazil s partou do Zillertalu a pojezdili co se vešlo.... Dokonce to vypadá, že v Ziloši byla zima jak se patří a to i s kupou prachu. Tak se mrkněte na článek a páru fotek z pojezdu.


Téměř celý březen v Zillertalu svítí sluníčko, sníh mizí skoro stejně rychle jako opalovací krém. Kromě ježdění v parku se snažím lozit na vysoké kopce, kde jsou výborné podmínky, zvlášť když si člověk přivstane a vše je ještě zmrzlé.  Ke konci měsíce už mě to však přespává bavit, a tak pomalu balím a chystám se mazat domů. Předpověď počasí však mění moje plány a donutí mě ještě pár dnů počkat a užít si můj asi poslední prašan sezony.

V neděli vstávám brzo a vyrážíme s bandičkou za hustého sněžení na kopec. Nikde nikdo a na sjezdovkách třicet čísel sněhu, neodoláme a dáváme par jízd, než se přesuneme kousek vedle. Sněhu ještě není dost a občas jde cítit tvrdý podklad pod prašánkem, proto si užíváme linie v liduprázdném rezortu pár metrů od lanovek. A celý den padá a padá, každou hodinu přibude snad dalších pět centimetrů.

Pondělí nepřináší, k mojí velké radosti, výraznou změnu počasí, sype. Na kopec jedeme prvním lanem. Podmínky jsou ideální, na prudkých místech se trhají malé lavinky, ale to je spíš k pobavení než nějaký bubák. Všude jsou hromady sněhu, a tak je možné si poletět téměř kamkoliv. Prostě paráda. Dáváme jednu jízdu za druhou, když se dá z něčeho skočit, tak letíme.

Další den je můj poslední, na oblohu se zase vrací slunce a terény snadno dostupné z lanovky jsou rozježděné. Nezbývá než vyrazit trochu dál. Je krásný den, perfektní viditelnost, dávám si svoje oblíbené lajny. Sice je třeba si trochu odšlápnout, ale stojí to za to. Nejkrásnější jízdy sezony. Večer jsem totálně vyřízený ale uspokojen, balím věci a chystám se na cestu za jarem.
 
 
 

Autor: Kuba Novotný


 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS