SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Nízkonákladové video od našich sousedů

Nízkonákladové video od našich sousedů

Traum Leben

Vloženo: 30.01.2011
Osamělý rider jede dokonalé oblouky v totalním powderu a metá jeden drop za druhým. Každé pořádné video s nacucaným rozpočtem toto má. "Traum Leben"(Vysněný život) tyto pasáže má samozřejmě také, avšak s daleko nižším rozpočtem.  




Toto video neukazuje jen dechberoucí panoramata a super akční záběry, přidává další dimenzi a hloubku, která je povrchně přikryta světem freeski filmů s velkými rozpočty. Pohled do autentického světa freeskiingu trvá 25 minut, přibližuje drsnou realitu jezdců a jejich práci za každým dropem. Tento film dává naději, že tyto perfektní momenty existují i ve skutečnosti. Styl Gravity, je produkční společnost, která sdružuje a točí akční sporty. "Traum Leben", je nyní jejich čtvrtý film, který byl spuštěn v rakouských kinech, a je nyní k dispozici na DVD.


Příběh:

Film "Traum Leben", vypráví příběh dvou mladých lyžařských punkerů, které žene jejich láska a vášeň k lyžování, kromě toho zobrazuje jejich každodenní život. Jejich živé sny často vytvářejí opak od reality každodenního života. Místo prášku zažívají déšť, místo dokonalého běhu mají zvládnout překážky každodenního života.Záběry byly pořízeny třemi nezávislými týmy bez velkého rozpočtu. Bez drahých kamer, produkčního týmu se podařilo vytvořit vynikající záběry s citem pro detail, díky kterému můžete získat pohled do světa freeskiingu.


Pozadí natáčení:

"Pro mě bylo u tohoto projektu nejdůležitější netvořit tradiční lyžařský film, "říká Chris Hoerner, producent a režisér, který byl také přítomen před kamerou. "Mnoho filmů s akčními sporty se skládá pouze z akčních scén doprovázených hudbou. Jádrem pro mě bylo vytvořit film, který vypráví příběh. Širší publikum jsem chtěli oslovit  pomocí dvou filmových postav  "Dani" a "Chris", přes které je možno vstoupit do fascinujícího světa freeskiingu.  "Nechtěli jsme, aby byl film jen pro tvrdé jádro freeskierů, kteří oslavují nejnovější trik znovu a znovu.  Film je o pár pěkných spotech zážitku s přáteli, estetice pohybu, které existují v každodenním životě . "říká Christoph Hoerner dodatečně.

Tým se skládal z Ulrich Drechsler, kameramana, který má k dispozici nekonečnou trpělivost i při teplotách pod bodem mrazu ve sněhové bouři, a Daniel Feichtinger, jezdec a co-ředitel.Jezdci nejsou sponzorovanými a ani se neúčastní soutěží. Přesto jejich výkony ve videu dokazují , že nemusíte být nutně sponzorovaný jezdec aby jsem mohli vynikat v tom v čem chcete a to co děláte. Praví jezdci také ve videu najdou svůj podíl s vysoce kvalitními záběry  s nově použitými perspektivami záběrů. Tři mladí Rakušané přišli s zajímavým upevněním kamer a tím dosáhli zajímavých úhlů a záběrů během jejich sjezdů, které jsou samozřejmě ve videu použity.

Film byl vyroben v okolí údolí Gastein v rakouských Alpách, u Salzburgu. "Bylo pro nás důležité ukázat společenství, že není vždy nutné jet na Aljašku nebo nějaké jiné exotické místo na světě, ukázat úžasné sjezdy, perfektní sníh a neuvěřitelnou krajinu," říká Daniel Feichtinger, jezdec a co-výrobce: "Proto také ve filmu mluvíme rodnou řečí - video má titulky."




Trailer DVD:  http://www.styleofgravity.com
Facbook:  www.facebook.com/traumleben
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS