SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Lyžování v Adelbodenu s CK Bondtour

Lyžování v Adelbodenu s CK Bondtour

Vloženo: 29.11.2011

Chcete si zalyžovat v zemi sýru a čokolády? Není to pouze zážitek pro vyvolené, tato možnost je tady pro Vás všechny!

Už jste měli z hotelového pokoje někde hezčí výhled? foto: Michal Vlček
Jediná slečna z našeho týmu. foto: Vilém Figalla
Středisko nabízí obrovské množství sjezdovek a freeride zónu. foto: Vilém Figalla
Pohádkové místo, nemyslíte? foto: Lukáš Vaněček

Zdravím všechny příznivce lyžování a taky Vás ostatní, kteří milujete řádění ať už na čemkoliv na sněhem zasypaných svazích a vůbec se zajímáte o sportování na horách. Máme už listopad, do Vánoc co by kamenem dohodil a počasí venku také už naznačuje, že se blíží paní zima. Určitě už i vy plánujete kam se letos s rodinou podívat za sněhem, jelikož co si budeme nalhávat, v ČR to poslední roky za moc nestálo. Pokud klasicky zadáváte do vyhledávače, „lyžování v Alpách Rakousko levně“, možná bych pro Vás měl letos malý tip na změnu.

Všeobecné zaryté zkostnatělé názory a zkreslené informace totiž jsou a vždy budou náš největší kámen úrazu ve všem, co podnikáme nebo bychom chtěli zkusit a zažít. Také byste někdy rádi okusili sjezdovky a atmosféru třeba Švýcarských velehor? Také si myslíte, že na to nemáte a tato destinace je určena jen pro, „horních deset tisíc“ a proto jste vždy tuto zemi přejížděli jen prstem na mapě? Něco Vám povím, je to omyl!

Země čokolády a sýrů není zase tak nedostižná jak si myslíte, ale musíte vědět s kým se tam vydat. Například já s přáteli tam jezdíme už dva roky, v létě v zimě a to jsme studenti. Poznali jsme totiž cestovku Bondtour, pro kterou je Švýcarsko druhým domovem již po mnoho let a svým klientům tak umožňuje strávit báječné dovolené a okamžiky v nezapomenutelném prostředí s kouzelnou atmosférou Alp. Řeč je zde o horském městečku v Bernských alpách jménem Adelboden. CK Bondtour nabízí do tohoto pohádkově krásného střediska zájezdy pravidelně celou zimu a z jejich spousty variant termínů si jistě vybere každý viz zde.

Ubytování je v turistickém hotelu přímo v centru cca 100 m od stanice lanovek. Polopenze s českou kuchyní kde jedlíci dostanou i dvakrát přidáno což je třeba i můj příklad, čaj je k dispozici celý den a delegátka vám ochotně poradí kde je to zrovna pro vás nejlepší, pokud máte děti, jste začátečníci, pokročilí, nebo vyhledáváte náročné sjezdovky či freeriding  jako my. K tomu všemu doprava prostorným zájezdovým autobusem, ubytování s nezaměnitelným výhledem na okolní scenerii, skipas v ceně a konečně na Švýcarsko báječná celková cena. Když jsme zde před třemi lety hledali ubytování, v hotelu vedle nám nabídli cenu kolem 25 000 CZK (na osobu na týden), což je na Švýcarsko normální cena. Když mi později pan Souček (majitel cestovní kanceláře) odpověděl na email a poslal svou cenovou nabídku na totožné ubytování za téměř třetinovou cenu neváhal jsem ani vteřinu. S výjimkou pětihvězdičkového pokoje s wc a koupelnou na pokoji u sousedního hotelu, ale to třeba já k lyžování ani k životu na týden nepotřebuji, a kvůli tomu jsem zde nejel, kouzlo Adelbodenu je v něčem jiném.

Hlavním cílem je lyžování a nádherné zasněžené alpy a to je zde pro všechny za stejnou cenu, protože výhled s balkonu máme všichni totožný. Byli jsme opravdu nadšení a nelitovali ani trochu, že nás dovolená vyšla o malinko více než třeba v Rakousku nebo Itálii. Poznáte to sami, je to něco, co nelze snadno popsat slovy, místní atmosféra a pocity, když tam jste, jsou nezaměnitelné. Celý zájezd a vůbec všechny moje zkušenosti s CK Bondtour  jsou výborné a mohu jen vřele doporučit.

Neváhejte vyzkoušet něco nového a prostě se rozhodněte, nebudete určitě litovat! Zkuste si, jak zní „jedeme lyžovat do Švýcarska“. Tak jeďte… Já jedu určitě zase taky, využijte tuhle možnost a neodkládejte to jako vždy na „někdy příště“. Na závěr přikládám ochutnávku loňských a předloňských článků, kde se můžete mrknout na fotky, které Vám řeknou mnohem více než můj komentář a několik přiložených fotek.

Prašan po Švýcarsku

Vánočlí lyžování a Silvestr ve Švýcarském Adelbodenu

Skutečně vychytané zakončení letošní zimy v březnovém Adelbodenu

Skialpové zakončení prašanového týdne v Adelbodenu

Přeji Vám plno vykrojených oblouků do čerstvého prašanu!

Autor: Jarek Všetička

 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS