SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Jasná Adrenaline 2010

Jasná Adrenaline 2010

Vloženo: 21.03.2010
Po úvodní krátké zprávě Jasná Adrenalíne FWQ, přinášíme kompletní report.Po odložení závodu na druhý den, jsme se po večerním meetingu dozvěděli, že původní qvalifikační stěna Děreše se přesunula na stěnu semifinálovou a to pod Chopok, neboli freeride zone I.



Po úvodní krátké zprávě Jasná Adrenalíne FWQ, přinášíme kompletní report. Po odložení závodu na druhý den, jsme se po večerním meetingu dozvěděli, že původní qvalifikační stěna Děreše se přesunula na stěnu semifinálovou a to pod Chopok, neboli freeride zone I. Bylo rozhodnuto, že se závod odjede v jednom dni, qvalifikace i  finále. Po této zprávě jsme okamžitě začali vybírat svou lajnu díky předem vyfocených fotografií a pomalu se připravovat na následující den.

V samotný den závodu se všichni závodnící přesunuly na Koňský Grůň, kde bylo zpočátku zataženo, ale po chvilce čekání se mraky konečně protrhly a všichni si tak mohli prohlídnout závodní stěnu. Startovalo se v následujícím pořadí: Ski ženy, Snb ženy, Ski muži, Snb muži. Hned v úvodu se však stal vážný úraz jezdkini z rakouska, která narazila do skály a podle informací utrpěla třištivou zlomeninu stehenní kosti. Závod se na základě této události pozastavil o více jak hodinu a mnozí z nás znovu začali přehodnocovat svou lajnu. Tento posun však také ohrozilo kanání finale v tetýž den, který se nakonec potvrdl. Po odvozu závodnice do nemocnice se mohl závod opět rozběhnout, až do doby, kdy nastal crash po opravdu velkém dropu od Mira Matuše, kterému nevyšel dopad a nalomil si tak levou holení kost. Dalo by se řícit, že závod byl hodně závodníky vyhrocen. Někteří si v mnoha případech nasazovali laďku příliš vysoko, což vedlo k mnoha pádům. Důkazem toho byl předposlední snowbordový jezdec, který si najel do opravdu nejetelné pasáže končící pouze skalami. Zázrakem se však po obití se o skáky dostal do prašanového dopadu oblemovaného skalami a vyvázl tak jen z natrženým obočím. Z českých závodníků se nejlépe umístil Viktor Galuška, který zkončil nakoc na 5 místě, pak Jan Kurz na 16 místě, David Egedy na 21 místě a smůlu měli závodní ci David Knybel, kterému vypla lyže při dopadu a Aleš Frydrych, který spadl při skoku. 

Jasná Adrenaline FWQ 2010 je pro letošek za námi a tak se opět můžeme tešit na příští ročník, kterému snad vyjde počasí na všechny dny. Za energii do závodu děkujeme firmě RedBull...


Text: David Knybel

Videa z jízd najdete na:  http://adrenalin.freeride.sk/


Výsedky:
Ski man
1.PREVOST Jérémy – France
2. KEVIN Guri – France
3. Fabien Guenot – France

Women ski

1.    Lehocka Katarina – Slovakia
2.    Riemen Karolina – Poland
3.    Maud Malaisé – France

Man snowboard

1.    Kofler Wolfgang – Austria
2.    Christian Schnabel – Austria
3.    Bas Elhorst – Netherlands

Women snowboard
1.    Hollsten Mikaela – Finland
2.    Perun Monika – Poland
3.    Chekulaeva Oksana - Russian Federation


 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS