SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeski film festival IF3

Freeski film festival IF3

není lepší město pro IF3

Vloženo: 22.10.2012

Dle mého názoru není lepší místo na porádání freeski festivalu než Innsbruck. Podzimní horské scenérie rozhodně stojí za to. No a tak jsme nelenili a vydali se shlédnout nejlepší freeski filmy planety na festival IF3. IF3 nabídl tradičně nadupanou podívanou s poměrně vysokou koncetrací freeski hvězd. Lehké nahlédnutí do IF3 nabídne následující článek.

IF3 Innsbruck

Kultovní Freeski filmový festival konající se pravidelně v Montrealu a v Annecy (FRA) rozšířil tour i o zastávku v Innsbrucku. Vidět v kině nejlepší filmy natočené minulou sezónu za přítomnosti samotných jezdců jsme si nenechali ujít. Podzimní horská atmosféra je v Innsbrucku obzvláště intenzivní, a sledovat premiéru nejočekávanějších filmů je pro freeskiera to samé, co pro ostatní fobalové finále mistrovství světa, což potvrzuje aplaus po každém nadlidském výkonu ve videu. Film a fotky jsou koneckonců jediné hmatatelné plody freeridingu!

Kromě dvou denního fimového maratonu probíhala již před festivalem session na Hintertux, kde šredili i pánové jako Tanner Hall, Sean Pettit, Henrik Harlaut atd. V kině jsme seděli vedle partičky ve složení např.  Sage Cattabrica Alosa, JP Auclair, Todd Jones (TGR), Tanner Hall, Tom Wallisch...

Je docela náročné vnímat tolik filmů po sobě, a to jsme přijeli až na sobotní program... Neviděli jsme tedy např. film od Poor Boyz Production. Zajímavý byl tradiční souboj dvou velmocí, MSP a TGR. The Dream Factory od TGR překvapil netradičním, dokumentárním pojetím, spíš než klasickým "action sport movie" stylem, který je už zjevně vyčerpaný. MSP to vyřešila velkolepostí sobě vlastní. Ke 20 tému výročí svého působení udělala shrnutí všeho, co se ve Freeskingu událo od jeho moderního vzniku a velice se jim to povedlo! Absolutní pecka, která se zařadí mezi kultovní filmy a bude reprezentovat jednu velkou éru Freeskiingu.

Obecně ve všech filmech bylo vidět snad ještě víc urban skiingu než kdy jindy. Že by výsledek finanční krize...? Po filmech následovala samozřejmě párty... Výlet svůj účel splnil, takže jsme ještě víc natěšení na novou sezónu!

 

 Autor: Filip Sedlák

 
 
 
 
 
 

 

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS