SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride World Tour Chamonix

Freeride World Tour Chamonix

Vloženo: 09.02.2013
Mont Blanc vytvořil dramatické pozadí soutěže v lyžařské oblasti La Flégère na stěně Aiguille Pourrie. Jezdci měli  perfektní počasí s azurem . Vše tedy bylo připraveno na další závod Freeride World Tour série. 
Foto: Jeremy Bernard, FWT Chamonix
Foto: Jeremy Bernard, FWT Chamonix
Foto: Philip Field, FWT Chamonix
Na vrchol bedny se dostal Drew Tabke z Crystail Mountain, Washington USA se skóre 91,67. Jakmile opustil startovní bránu, nasadil rychlé tempo a sebevědomé tempo. Na konci technické pasáže vyslal velký drop a na závěr ve velké rychlosti potvrdil svoji sebevědomou jízdu velkou rotací 360 přes muldu. Tímto výstoupením si upevnil svoje vedení z předchozího podniku v Revelstoke.

Mužskou kategorii snowboardu ovládl lokál Johnatan Charlet z Chamonix se skóre 90.33. Charlet vyhrál díky plynulé jízdě s dvěma malými dropy ve vrchní části a na konci si vystřihnul jeden velký air. To vše potvrdil po cestě do cílé také krásnou rotací 360.

V ženské lyžarské kategorii zvítězila vedoucí FWT Christine Hardine z Ramundberget, Švédsko. V tomto závodě zvítězila díky rychlé, kontrolované jízdě s dropem ve vrchní části. Christine na podiu doplnily Nadine Walner, Rakousko a Pia Nic Gundersen, Norsko.

Kategorii žen na snowboardu ovládál i přes absenci vlastního vybavení. Laura totiž přiletěla díky zpožděnému letadlu přibližně 24 hodin před startem závodu. Navíc si musela půjčit vybavení, protože se během cesty ztratilo. Zvítězila díky plynulé a sebevědomé jízdě, za kterou dostala skóre 70.00. Druhé místo obsadila Margot Rozies z Pyrenii, Francie a třetí místo obsadila Aline Block z Německa.



Lyže muži
1. Drew Tabke - USA

2. Fabio Studer - AUT

3. Wille Lindberg - SWE
 

 

Snowboard muži
1. Jonathan Charlet - FRA
2. Ralph Backstrom - USA

3. Sammy Luebke - SUI 

 

Lyže ženy
1. Christine Hargin - SWE

2. Nadine Wallner - AUT
3. Pia Nic Gundersen - NOR 

 

Snowboard Ženy
1. Laura Dewey - USA

2. Margot Rozies - FRA
3. Aline Bock - GER



Galerie ze závodu ZDE.
Zdroj: www.freerideworldtour.com
 
 
 
 
 
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS