SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride battle Kanin Slovinsko 2011

Freeride battle Kanin Slovinsko 2011

Další ze závodů FWQ tentokrát Kanin, Slovinsko

Vloženo: 07.03.2011
Další z mnoha FTQ závodů se jel na území Slovinska pod názvem Freeride battle, Kanin Slovenia 2011 (dvou ** závod). Na tento závod jsem se přihlásil jako jeden z prvních hned po otevření registrace a po úspěšném zařazení do rider´s listu jsem se tak mohl těšit na závod, který jsem minulý rok neměl šanci odjet z důvodu mraku, který se až do konce dne usadil na závodním „fejsu“.





Podmínky jak už asi všichni víme, nebyly a nejsou tuto sezonu zrovna nejlepší, a tréninky v mém nejbližším středisku Vrátna, SK neprobíhaly podle mých představ. Díky těmto aspektům se s blížícím dnem závodu začaly objevovat pochybnosti, zda se na samotný závod vůbec vydat. Nebylo co ztratit, ba naopak získat, a tak jsem vyrazil se svou posádkou.

Registrace probíhala už ve čtvrtek v hotelu Kanin, kterou jsem však nebyl schopen stihnout, a tak jsem poprosil další českou skupinu riderů přihlášenou na závod, aby tak učinili za mne. Byli to Jan Kurz a Vladimír Svozil. Poprosil jsem Honzu, se kterým jsem byl v kontaktu, aby mne zaregistroval z důvodu pozdějšího příjezdu. Vše proběhlo bez komplikací a já se tak po předání startovního čísla 82 v 7 hod ráno před spodní lanovkou vleku mohl zúčastnit závodu.

Samotný face závodu byl stejný jako minulý ročník s tou výjimkou, že byla absolutně čistá obloha společně s pálícím oskarem, který nám všem vypálil památku na tuto akci. Po malém přemýšlení a společnou diskuzí s Honzou byla má lajna vybrána a já se tak mohl hodit do klidu a v pohodě se rozjezdit, protože jsem startoval v poslední 5ce riderů. Půl hodinový „hike“ jsem úspěšně zvládnul a po 1hodině čekání jsem stál na startu. Kvalifikační jízdu jsem dle mého názoru zajel, jak nejlépe umím, což se odrazilo na 4té pozici. Honzu, kterého jsem měl tu možnost vidět, skočil  největší  polet dne, ale bohužel to neustál a nedostal se do finále. Do samotného finálového dne jsme tedy postoupili dva a to já z 4místa a Vladimír z 20 místa.

Abych nezapomněl, rád bych zmínil sněhové podmínky, které během závodu panovaly. Těsně před závodem syplo cca 15cm nového sněhu, pod kterým se nacházela krusta a místy i měkký sníh, který jak se nakonec ukázalo, zkomplikoval jízdu mnoha riderům. Zledovatělý povrch lze zhlednout z videa viz níže.

Den finále. Finálová jízda se posunula z pohledu diváka směrem do leva s možností využití části kvalifikační stěny. Jednalo se o velmi rozsáhlý face, který skýtal velké množství výběru. Jen ve stručnosti snad jen mou jízdu. Jel jsem přesně, jak jsem si naplánoval avšak při posledním banálním 3m skoku, který jsem totálně podcenil, jsem po doskoku udělal kotrmelec, který mě katapultoval na nežádoucí 24 pozici. Vladimírovi se povedlo zajet svou lajnu bez zaváhání a stejný závěrečný skok skočil bez obtíží, což ho postavilo nakonec na 18 pozici.

Další ročník tohoto závodu je tedy za námi, a i přes ne příliš šťastný konec z mé strany musím říct, že jsem rád, že jsem se závodu zúčastnil. Na to, že šlo jen o dvouhvězdičkový závod, se závodu zúčastnilo velké množství vynikajících riderů , takže konkurence byla veliká.


Video GoPro HD Headcam:
Qvalifikační jízda 4. pozice: ZDE
Finalní jízda 24. pozice: ZDE

Výsledky:

SNOWBOARD WOMEN
1 3 MANDL Manuela AUT
2 15 FIS Jenni FIN
3 1 FRITZ Tamara AUT

SKI WOMEN
1 11 KHANKEVICH Anna RUS
2 4 JAKOBSSON Stina SWE
3 9 FARDE Jenifer SWE

SNOWBOARD MEN
1 90 MAČEK Matevž SLO
2 23 SCHARL Johannes GER
3 25 FUSCHLBERGER Christoph AUT

SKI MEN
1 51 HARTL Dominik GER
2 77 KLOTZ Johannes AUT
3 42 HARLEAUX Guillaume FRA
18 43 SVOZIL Vladimir CZE
24 82 KNYBEL David CZE

Text: David Knybel

 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS