SnowFilmFest

Powderline - freeriders website

Česká verze   English version
Freeride battle Kanin, Slovenija FWTQ

Freeride battle Kanin, Slovenija FWTQ

Další putování za závody bylo do střediska Kanin, Slovinsko.

Vloženo: 09.03.2010
Na závody do Slovinska se vydávám již třetím rokem. Tento rok jsou závody poprvé zařazeny do série FWQ.




Ve čtvrtek vyrážíme z ČR ve složení dva závodníci, David a já a dva nezávodníci, Zdenda a Libor. Po asi sedmi hodinách jízdy, přijíždíme před osmou večer do městečka Bovec. Bez problémů nacházíme Skripi bar, ve kterém probíhá registrace, platíme startovné 80 euro a pak se vydáváme hledat ubytko, které David zařídil. To po chvíli bloudění nacházíme, ubytujeme se a vyrážíme zpátky do Skripi baru, kde probíhá losování čísel a riders meeting, na kterém se dozvídáme, že následujícího dne je sraz u lanovky už v 7 hodin. V pátek má být podle předpovědi nejlepší počasí ze všech tří dnů, které ve Slovinsku budeme trávit, a tak se těšíme, že odjedeme závody a další dny budeme moct v pohodě jezdit.

Pátek ráno, nepříjemný budíček v 06:30 a přesun k lanovce, kde se dovídáme, že závod se rozhodně nepojede, neboť středisko Kanin je kvůli silnému větru uzavřeno. Přesouváme se tedy na Italskou stranu kopce, do střediska Sella Nevea, kde asi tolik nefouká. První jízdy dáváme mírně zalesněným terénem ve spodní části střediska, jelikož gondola vedoucí do nejvyššího bodu střediska nejezdí kvůli silnému větru. Les tady není špatný, ale za chvíli je všechen prach rozježděný, a tak se přesouváme nahoru, kde asi přestalo foukat a lanovku spustili. Terény vypadají lákavě, ale první jízdu zjišťujeme, že kopec je totální led a ještě ke všemu je špatná viditelnost. Postupem času zjistíme, že se dá jet taky jinudy, na druhou stranu hřebene. Ta sice vede do jiného údolí, ale bez problémů se dá napojit zpět na sjezdovku. Tento objev jsme učinili až na konci dne, což je škoda, protože se zde nacházelo obrovské množství prachu. V 8 večer je další riders meeting, na kterém se dozvídáme, že v sobotu si taky nepospíme, protože sraz u lanovky je zase v 7 ráno. Předpověď sice není příznivá, ale uvidíme.

Sobota, zase nepříjemný budíček, ale o něco příjemnější je to, že místo sněžení je venku azuro. U lanovky se dozvídáme, že závod se pojede. Přesouváme se tedy nahoru, prohlédnout si kopec. Po důkladné prohlídce se vydáváme nahoru, kde musíme pěšky, vypadá to hrozivě, ale nakonec je z toho asi jen třiceti minutová procházka. Závodní kopec je totálně zmrzlý, takže si neplánujeme žádné brutální dropy. Nejdříve vyrážím na trať já, po několika zatáčkách zjišťuji, že jsem se dostal moc nízko a už se mi nepodaří dostat do nejdůležitějšího místa mé lajny a tak sjíždím dolů jako úplný trouba. Dole sleduju několik závodních jízd a čekám na Davida, na kterého už se bohužel nedostalo, protože přišel mrak a po několika hodinách čekání byl závod zrušen. Celí zmrzlí sjíždíme kabinou dolů a spekulujeme co se asi bude dít dál, jestli se závod dojede v neděli nebo bude škaredě a závod se zruší úplně. Na večerní riders meeting přicházíme asi s hodinovým zpožděním a nevěříme vlastním očím. Právě probíhá vyhlášení vítězů, i když závod neodjeli všichni jezdci. Vyhlášeny byly jen kategorie, ski men a snowboard men, holky nestihly odjet vůbec.

V neděli dáváme ještě pojezd v Sella Nevea, kde je zase nafoukaný čerstvý prach a do toho praží slunce. A odpoledne vyrážíme zpět do ČR.


Text: Viktor Galuška

Výsledky:

Ski men
1. Mathieu Imbert (Fra) 26,2 points
2. Daniel Fornel (And) 24,1
3. Juan Bergada (Arg) 20,7

Snowboard men
1. Roland Hofer (Aut) 22 points
2. Niklas Hollsten (Fin) 18,7
3. Christian Schnabel (Aut) 18,2     

Video zde: http://www.vimeo.com/9976418
 
 
OAeV - Alpenverein

Partneři & Sponzoři

Powderline.cz - ISSN 1805-7462
Portál o ježdění ve volném terénu. Naleznete zde reportáže z výletů, tipy a triky pro vybavení, průvodce novými oblastmi apod.
Copyright © 2009 POWDERLINE | Design by Agentura MK | Valid XHTML 1.0! Valid CSS! | RSS